Rapport – overblik over afsendte beskeder

Det er muligt at få et fuldt udtræk over samtlige afsendte beskeder. Man kan dels se det i en graf, men man kan også downloade alle beskeder til et Excel ark, og derfra viderebehandle det selv.

Udtrækket indeholder informationer om

  • Hvem er beskeden sendt til.
  • Hvem er beskeden sendt fra.
  • Hvad var beskeden.
  • Hvornår er den sendt.
  • Hvad var beskedens endelige status.
  • Hvad kostede det at sende beskeden.
  • Hvor mange SMS beskeder blev brugt for at sende beskeden.

Det første du skal gøre er, at vælge Rapport i øverste venstre hjørne, som illustreret herunder:

Rapport

Når du har klikket på rapport, åbner der sig en ny fane. (Hvis ikke der åbner en ny fane, så skal din browser måske indstilles til at acceptere åbning af nye faner).

I den nye fane vil du se en graf der kan se således ud :

Rapport-01

Afhængig af, hvor mange beskeder du har sendt. Du kan vælge en start og slut dato i toppen af rapporten. Når du har valgt start og slut dato, skal du trykke på “Vis”. Så laves en ny graf med de valgte datoer.

På et hvilket som helst tidspunkt kan du klikke på “Eksporter til Excel”. Når ud gør det, starter din browser med at downloade det Excel-ark systemet har lavet, baseret på de dato-intervaller du har valgt.

For hver besked der er sendt, og som findes i regnearket, er der en status på beskeden. Denne status er den sidste kendte status vi har på beskeden. Herunder kan du se betydningen af hver status:

Status Beskrivelse
Delivered Beskeden er blevet leveret til telefonen. Vi har fået at vide af teleselskabet, at SMS beskeden er blevet leveret til telefonen.
Enroute Beskeden ligger stadig i kø. Det vil sige, at beskeden ligger hos det pågældende teleselskab og afventer levering. Dette sker typisk hvis telefonen er udenfor dækning, den ikke har mere plads eller den er i udlandet. Beskeden afventer levering i op til 72 timer, derefter slettes den og bliver aldrig leveret.
Expired Der er gået mere end 72 timer og vi har opgivet levering af beskeden.
Rejected Af en eller anden grund har operatøren afvist at levere beskeden. Typisk hvis du prøver at sende til et fastnet nummer, eller hvis nummeret ikke kan modtage sms beskeder.
Undeliverable Vi kan ikke levere til dette nummer. Måske er nummeret udgået eller der er andre årsager til det. Kan også være hvis du sender til et fastnet nummer.