Opsætning af 2-vejs SMS

I dette afsnit kan du finde alt om opsætning af to-vejs SMS løsningen.

For at opsætte tovejs SMS løsningen, skal du først bestille løsningen hos SureSMS. Det kan du gøre fra denne side: Bestil to-vejs SMS løsning.

Hos SureSMS tilbyder vi 2-vejs løsninger både som VLN-numre og som hosted SIM. På denne side finder du beskrivelse og dokumentation over vores Hosted SIM Løsning.

Hosted SIM løsning

SureSMS tilbyder en 2-vejs SMS løsninger baseret på den teknik, der kaldes Hosted SIM.
Kort fortalt installerer vi et SIM kort i et stykke hardware hos os. Når nogen sender en besked til SIM kortet (8-cifret nummer), bliver SMS-beskeden læst af et stykke software, hvorefter beskeden lægges den ind på din konto på http://client.suresms.com. Her kan du logge på og se dine beskeder.

Du kan selv vælge nummer

En af fordelene ved hosted SIM er, at du selv kan styre, hvilket nummer du får. På den måde kan du få nummeret til at passe i en nummerserie med din virksomheds øvrige numre.

Med hosted SIM er der også mulighed for, at vi viderestiller evt. samtaler, der kommer til dit nummer. Hvis en kunde forsøger at ringe op, kan samtalen blive viderestillet til jeres normale servicetelefon.

Mulighed for udenlandske numre

Med hosted SIM kan man vælge at sætte et udenlandsk SIM-kort i vores hardware. Hvis du sender os SIM-kortet, sætter vi hurtigt løsningen op til dig.

Ønsker du en hostet SIM løsning, skal du selv skaffe et SIM-kort og sende det til os. Alternativt opretter vi gerne et VLN-nummer.

Vores 2-vejs løsning understøtter modtagelse af Flash beskeder.

Videresendelse af beskeder til e-mail

Herfra har vi to muligheder for at videresende beskeden til dig og dit system. Den ene mulighed er, at vi sender en mail til en forudbestemt mail-adresse. Vi vælger automatisk, de mail du brugte, da du satte din konto op på SureSMS.com. Beskeden sendes, så snart vi modtager den, og afhængigt af dit mailsystem modtager du beskeden stort set samtidig i din indbakke.

 Videresendelse af beskeder via http(S)

Den anden mulighed, der er lidt mere teknisk, er at vi laver et HTTP kald til en hjemmeside, som du har lavet. Vi opsætter vores system til at kende din adresse (end-point). Når vi modtager en SMS besked på dit hostede nummer, lægger vi den ind i din Indbakke og foretager et HTTP kald til din hjemmeside. Det kunne f.eks. se således ud:

http://sms.mydomain.dk/SURESMS_REPLY?receivedutcdatetime=2014-09-07T13:58:51.913Z &receivedfromphonenumber=+4540818824 &receivedbyphonenumber=+4527247198&body=Hola

Det er så dit ansvar, at behandle svaret på den korrekte måde.

receivedutcdatetime : her indsættes det tidspunkt, vi har modtaget beskeden. Oftest vil det være meget tæt på det aktuelle tidspunkt, hvor HTTP kaldet bliver lavet.

receivedfromphonenumber: det er det nummer, der har sendt beskeden. Beskeder kan modtages fra alle mobilnumre.

receivedbyphonenumber : det er det nummer, beskeden er sendt til; altså dit nummer. Hvis du f.eks. vil have flere to-vejs løsninger hos os, er det hensigtsmæssigt at vide, hvilket SIM kort beskeden er modtaget på.

body: Det er selve indholdet af beskeden, som er modtaget.

I eksemplet ovenfor er beskeden: “Hola“. Denne besked er hermed sendt til din server. Du skal så lave en kort kode, som behandler beskeden.

Hvis du ønsker ægte to-vejs kommunikation, skal du være opmærksom på at de beskeder du sender ud, bliver sendt fra et 8 cifret nummer.

Sådan opretter du en 2-vejs løsning

Hvis du ønsker at bestille en to-vejs løsning, skal du gøre følgende:

1. Oprette en konto ved at udfylde skemaet her på siden

2. Beslut om du vil modtage beskeder på mail eller http.

3. Tjekke prisen her.

4. Vælger du HTTP, skal du lave en side, som kan modtage ovenstående parametre.